Ik ben bijna de hele dag met de tuin bezig geweest. Heerlijk was het! Na een paar weken de tuin ‘er even bij’ moeten doen was het een verademing om vandaag alle tijd te hebben. En het was ook nog lekker weer, het kon niet beter!
’s Ochtends ben ik bepakt en bezakt (koffie moest natuurlijk mee, net als een berg irissen, broccoli, het tuingereedschap etc) naar de tuin vertrokken om lekker te tuinieren. Ik kwam erachter dat het wel handig zou zijn om nog wat pvc-buizen te halen zodat ik een net kan spannen over de net geplante plantjes en daarom ging ik er ’s middags nog eens op uit. En als je dan eenmaal weer bij je tuin bent komt van het één het ander.
Ik heb alle prei geoogst, op de bijna bloeiende planten na. Zo was ik ’s avonds dus nog even zoet met het verwerken van de prei. De meeste prei was al aan het doorschieten, gezien de vele bloemknoppen die ik nog tegen kwam. Kan ik thuis ook genieten van de bloeiende prei. De nieuwe prei zag ik vandaag trouwens al boven de grond piepen, mooi zo!
Verder was er weer rabarber om te oogsten en hoop ik morgen te kunnen genieten van zelfgemaakte rabarbercake. Ik ben benieuwd of het mij dit keer gaat lukken om de taart niet in 2 dagen (bijna) helemaal op te eten, want o, wat is díe lékker zeg!
Helaas was de batterij van mijn camera leeg, nét op het moment dat ik een foto wilde maken van de prachtige, paarse clematis met de witte bloemetjes van de klimhortensia op de achtergrond. Volgende keer dus maar.
Ik heb de frambozenstruiken behoorlijk gesnoeid. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen, gezien de vele nieuwe scheuten. Tot ik de phlox zag die er tussenin staat: deze bloeit niet meer omdat het te weinig licht heeft. Ah, bij fruitstruiken moet je toch zorgen dat de vruchten genoeg licht krijgen? Dat inzicht had ik net even nodig en even later werd de composthoop weer wat opgehoogd.
De irissen zijn geplant, als ze aanslaan heb ik binnenkort nog meer paarse bloemen in de tuin, naast de phacelia en de clematis.
Morgen weer meer over deze tuindag.
Ik snap inmiddels waarom die cake zo snel op ging, heel herkenbaar. Dat probleem heb ik nou ook.
Waarom is het rabarberseizoen nou al voorbij?! Moet ik nu wachten tot volgend jaar?!
Oooooch! Niet als je nog taart hebt ingevroren. Of rauwe rabarber. Maar rode bessen zijn vast nog wel in de winkel te koop (nog even) en daar zijn ook hele lekkere taarten mee te maken!