Tuin

volkstuinWoensdagmiddag is onderhand bijna mijn vaste tuinmoment. Voor vandaag was ik van plan om even flink wat onkruid te trekken want daar kwam ik de laatste tijd niet altijd aan toe. En natuurlijk weer liters water sjouwen want de grond is keihard, droog en gebarsten. Ik verbaas me er elke keer weer over hoe goed de plantjes er desondanks nog bij staan.

Het werken in de tuin begint altijd met een rondje om alle veranderingen te bekijken, rijpe frambozen te plukken (en sinds kort ook Japanse wijnbes) en op te snoepen, te genieten van de bloemen en om de groei van alle planten te volgen.

Mijn laatst gekochte netje uien heb ik net opgemaakt en in de tuin zijn de eerste uien groot genoeg om geoogst te worden dus daar heb ik vast een paar van meegenomen. De rest mag nog even doorgroeien. De bloemkoolplantjes in het vak van de perenboom waren aangevreten en ik bedacht me dat er een net overheen zou moeten. Als de duiven de kern eruit pikken komt er geen bloemkool meer. Het net over de aardbeien kon er wel af, de plantjes die nog aardbeien geven staan zo op het randje dat ze niet eens meer onder het net passen. Bovendien valt het wel mee met de vogelvraat aan deze lekkere zoete vruchten, ik heb meer last van slakken.

Onkruid trekken. Nou, daar had ik geen middag voor vrij hoeven maken (had ik trouwens ook niet gedaan, ’t was al half 4 voor ik kwam ;-)) want het voordeel van weinig regen is dat het onkruid ook niet zo hard groeit. Hoera, toch nog een voordeel! Een ander voordeel is dat mijn pomp-conditie zienderogen verbetert nu ik meermalen per week de hele tuin moet begieten. De gieter (10 liter) lijkt elke week lichter te worden.

volkstuinBij de bieten kon ik merken dat het water geven effect heeft. De grond is er minder hard en voelt zowaar licht vochtig aan. Dit stukje zit dan ook minder in de felle zon door de vlinderstruiken die er naast staan. Een droge, harde grond neemt het vocht minder goed op en alleen daarom al vind ik het belangrijk om regelmatig water te geven. Mocht er een regenbui komen dan is het toch fijn als de grond enigszins een sponsachtige werking heeft en het water in zich opneemt.

Ik heb weer een hele serie foto’s gemaakt om jullie mee te laten genieten. Vandaag overzicht van de tuin op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.