Courgette

courgetteWat te doen met 3,5 kg courgette? Soep maken zou je zeggen. Maar dat heb ik net gemaakt van alle andere courgettes. En wat moet ik nu met die laatste? Een courgette die in de ene week dat ik op vakantie was, zich helemaal heeft volgezogen met al het water dat het krijgen kon. Er zal weinig smaak aan zitten, het bevat vooral veel water.

Tsja… ik slaap er nog een nachtje over. Voorlopig kan ik nog wel even vooruit met de gemaakte courgettesoep. Misschien kan ik deze laatste te sier leggen, al is er niet veel schoonheid aan. Heeft er nog iemand een creatief idee?

Het zou ook zo jammer zijn als ik aan de ’50 kg per jaar voedsel weggooien’ in één dag 3,5 kg moet toevoegen.

Vandaag kon ik ook twee bloemkolen oogsten. Helaas waren ze niet bepaald eetbaar. In de tuin was ik nog optimistisch en sneed ik de rotte stukken eraf, maar thuis zagen ze er totaal niet aantrekkelijk uit. Zelfs niet met de wetenschap dat ik ze zelf verbouwd heb. Bovendien kwam er een onaangename geur vanaf. Helaas, geen bloemkool dus. Ik teer nog een jaartje langer op die prachtige, wolkige bloemkool die ik vorig jaar mocht oogsten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.