Fruit

peerDit jaar kan ik al een stuk meer fruit oogsten dan vorig jaar. Niet alleen geven de frambozenstruiken en aardbeiplantjes meer oogst, ook de Japanse wijnbes produceert veel lekkers en inmiddels heb ik ook de eerste eigen bramen geplukt. Deze keer was het kleinfruit voor de jam, andere keren smikkel ik er ’s avonds lekker van.

En dan de perenboom. Elke keer kijk ik of de twee peren er nog aan zitten. Inmiddels hebben ze al een volwassen grootte bereikt. Voorzichtig voelde ik hoe stevig ze waren. Prompt liet er een peer los en zo heb ik ook de eerste peer geoogst. Hij is nogal stevig dus ik laat hem nog een paar dagen liggen. Voorpret is ook leuk, ik vind het erg leuk om peren te eten van eigen tuin! Ik ben heel benieuwd hoe het zal smaken. Al kan de peer me al bijna niet meer teleurstellen, zoveel heb ik er al van genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.