Kalk

DSCN1295_rsDe laatste tijd heb ik wat minder tijd voor mijn tuin. Of misschien is prioriteit een beter woord. Het loopt mooi gelijk op met de verminderde werkzaamheden in de tuin. Het onkruid groeit niet meer zo hard en vandaag heb ik meer oogst eruit gehaald dan onkruid. Een (ietwat te) grote bloemkool en een kleintje, twee stronken bleekselderij, een prei, twee courgettes, twee kropjes sla en nog een handje gele frambozen. Een behoorlijke oogst vind ik, helemaal voor deze tijd van het jaar.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het volgende seizoen al begonnen. In het vak waar knolvoet is gesignaleerd heb ik kalkkorrels gestrooid en door de bovenste laag aarde geharkt. (waarom kalkkorrels helpend zijn tegen knolvoet lees je hier) Zo kan de grond zich  voorbereiden op volgend jaar terwijl ik in de winter lekker warm binnen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.