Ruzie

Ik begrijp niet hoe het kan. 23 uur en 58 minuten per etmaal is er geen enkele vogel te zien op mijn balkon. ’s Ochtends komt het koolmezenechtpaar nog wel eens langs maar verder… Nou goed, de duiven, maar die tel ik nu even niet mee.

En vanmorgen… De veren dwarrelden over het balkon want precies in die twee minuten dat meneer en mevrouw koolmees het huisje nógmaals kwamen bekijken en het uitzicht voor de zoveelste keer wilden bewonderen, kwam er een pimpelmees langs die óók in het huisje wilde. Blijkbaar hebben de koolmezen gewonnen (niet vreemd bij twee tegen één) want de pimpelmees was snel weer verdwenen en een stel veren lichter.

Of de koolmeesjes een nestje gaan bouwen…? Ik weet het niet. Volgens mij hadden ze dan allang begonnen moeten zijn. Ik ben een beetje bang dat mijn vogelhuisje slechts goed is als tuinhuisje. Of om mee te pronken en de pimpelmees de ogen mee uit te steken. In ieder geval weten ze het te vinden en komen ze regelmatig langs, dat vind ik erg leuk. En hopelijk komt er nog eens een nest in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.