Groei

DSCN1533Het mag dan niet bij iedereen naar wens gaan met de mini-moestuintjes van de AH, ook hier, zonder AH, gaat niet alles naar wens. Zo heb ik de bloemkool als éérste gezaaid omdat die vorig jaar enige problemen gaven en daardoor laat waren ipv vroeg. Dit jaar wilde ik ze graag vroeg hebben. Wederom lijkt dat niet te lukken. Om onbekende reden blijven ze nogal achter in groei en zien ze er wat miezerig uit. (De bloemkool zit in de rechterbak op de foto.) Heel vreemd want de bloemkool is eerder gezaaid dan de rode kool en spitskool en die zijn inmiddels groter en sterker.

In verband met de rondzwervende luizenkolonie hier in huis had ik de plantjes zoveel mogelijk verspreid. De bloemkool stond op de slaapkamer, met een kap erover aangezien het daar een aantal graden kouder is. Inmiddels staan ze weer in de kamer. Er is daar wat meer zon, wat meer warmte, en het belangrijkste: ik kan ze goed in de gaten houden. Tegen de luis zal ik maar moeten spuiten, voorkomen kan ik het nu niet meer. En nu hopen dat ze weer vooruit gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.