Veilig en beschut

DSCN1534De tomatenplanten (waar grote tomaten aan komen) zijn inmiddels verpot. Het teeltbakje werd toch echt veel te klein voor ze. Meteen heb ik ze ook maar in mijn kasje gezet. Niet omdat ik vind dat ze warmer moeten staan (al kan dat bij mij in huis geen kwaad) maar vooral als bescherming tegen de rondzwervende luizen. Ook de tomatenplanten waren al door hen gevonden. Ik heb ze bespoten met water en zeep en herhaal dit nog met enige regelmaat. De luizen gaan dood aan dit mengseltje maar de larven die nog moeten uitkomen hebben hier geen last van. Een paar keer herhalen is dus erg belangrijk.

Daarnaast zou het mij niks verbazen als de luizen ondanks de kas deze planten toch nog weten te vinden. Ik ben er liever op tijd bij dan dat ik straks met leeggezogen, verdorde planten zit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.