Tomaten

DSCN1672De tomaten aan mijn planten zijn blij dat het de laatste weken een stuk warmer is geworden. Het zijn niet voor niets warmte-minnende planten en de vruchten rijpen alleen als het warm genoeg is. Ik heb inmiddels al heel wat tomatenplanten met vruchten. Sommige nog erg klein, anderen toch al redelijk groot. Ze zijn nog allemaal groen maar ik verwacht dat de cherry-tomaten van de plant op mijn balkon niet lang meer groen zullen blijven.

Het lijkt erop dat de tomaten die op deze foto te zien zijn, wat last hebben gehad van de kou. Ik vermoed tenminste dat dรกt de oorzaak is van de wat bruine vlekken op de vruchten.

Ik heb een hele serie tomatenplanten, drie verschillende soorten. In het begin had ik keurig de cherry-tomaten gescheiden gehouden van mijn gewone tomaten maar ergens zijn ze wat door elkaar geraakt. Ik zal er wel achter komen tegen de tijd dat de vruchten groter worden (of klein blijven ๐Ÿ˜‰ ) Later heb ik nog vleestomatenplantjes gekregen, die kan ik nog herkennen omdat ze een stuk kleiner zijn dan de andere planten. Ik heb er zoveel dat er voor de liefhebber nog wel een plantje te halen is. Wat mij betreft staan er genoeg planten in mijn tuin. Ik was al vergeten ze in het teeltplan op te nemen en nu heb ik er ook nog eens zoveel! En zo wordt het toch nog passen in meten in zo’n groot stuk tuin… ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.