Druiven

Hdruivenstruik - volkstuinet is weer eens zover. Ik kwam langs een bloemen- en plantenkraam en kon het niet laten om wat rond te kijken. Dan is een aankoop doorgaans al niet meer ver weg. Dit keer kon ik het in ieder geval echt niet laten. Mijn oog viel namelijk op een stel druivenstruiken. Oooo, dat lijkt me nou toch zo leuk! Mijn eigen druiven telen! Druiven en kruisbessen zijn fruitsoorten die nog echt ontbreken in mijn tuin. En nu de druiven niet meer 😉

Ik heb een ‘Vroege van der Laan’, een witte druivensoort, en een blauwe druivensoort waarvan de naam me even ontschoten is. De kaartjes hangen nog te pronken aan de struik 😉 De Vroege van der Laan heeft al hele trossen druiven. Met een goede verzorging zou ik dit jaar al mijn eerste oogst daarvan kunnen halen.

Van de ene aankoop komt de andere. Want de druiven gaan groeien en hebben dan ondersteuning nodig. En zo komt er meteen nog een wens in vervulling, namelijk een boog als ingang van mijn tuin. Dus zonet heb ik twee ‘rozenbogen’ besteld die de functie ‘druivenboog’ op zich mogen nemen. volkstuin - spruitenieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.