Herfstmaaltijd

Het is overduidelijk dat we weer een nieuw seizoen zijn ingegaan. Voor zover het nog niet duidelijk was 😉 Gekleurde bladeren aan de bomen of eronder, afstervende planten, kou… Ên pompoenen! Zojuist heb ik mijn eerste pompoen aangesneden. Er zat opeens een lelijke, rotte plek in en dan is het hoog tijd om ‘m op te eten.

Deze pompoen oogstte ik al vroeg, ik denk zo half augustus, het moment waarop de meeste tuinders net de eerste pompoenen aan hun planten zien komen. Aangezien ik had verwacht dat er groene pompoenen aan deze plant zouden komen en het een oranje was, was ik wel benieuwd naar de kleur van de pitten. Want waarschijnlijk heb ik het verkeerd onthouden 😉 De verschillen tussen de pitten zijn duidelijk: er zijn witte en dikke, lichtbruine pitten. Even teruglezen in mijn berichten laat mij zien dat ik me daarin vergist moet hebben. Uit de oranje pompoen van vandaag zijn namelijk geen witte maar de donkere pitten gekomen.

Terwijl ik dit blogbericht typ kookt een heerlijk herfststamppotje voor 4 avonden gaar. Aardappels, pompoen (meteen maar helemaal), uien, knoflook, appels en straks nog wat kruiden erbij. Spekjes zouden er heerlijk bij smaken maar die heb ik net niet in huis. Dan maar een cordon bleu, heus niet erg! 😉

En zo luidt ik vanavond het begin van mijn herfstmaaltijden in. Mjammie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.