Voorjaarsbezigheden

DSCN0943De twee middagen in mijn tuin werken hebben me weer genoeg stof gegeven om een aantal blogstukjes te schrijven. Het duurt niet lang meer voor ik ga zaaien en het werd tijd om de vakken zaaiklaar te maken. Samen met mijn tuinmaatje haalde ik afgelopen vrijdag drie zakken tuincompost op (wat je toch allemaal niet per fiets kunt vervoeren, helemaal als er een aanbieding is 😉 ) en voor we deze over de tuin verspreidden hebben we dit vak (zie foto) flink om moeten scheppen. Hier hebben de onderdelen van de kas een paar maanden gelegen en was de aarde dus ook behoorlijk compact geworden. Nu ziet het er al een stuk beter uit en zou ik het eerste zaad erin kunnen strooien. Het koude weer doet mij echter liever nog eventjes wachten. Met warm weer halen de plantjes de late start doorgaans snel weer in.

DSCN0944Erna had ik nog even de tijd om een klusje aan te pakken. De braamstruik snoeien was daarvoor een perfect klusje en bovendien erg leuk om te doen. Moet ik me in het najaar sterk bedwingen om niet te gaan snoeien maar de takken te laten staan als schuilplek voor diertjes, in het voorjaar kan ik mij alsnog uitleven!

Ik was vergeten thuis te kijken hoever de braamstruik gesnoeid mag worden, maar gezien de alsmaar terugkerende braamstruik in een ander deel van mijn tuin denk ik dat er weinig verkeerd kan gaan. Het gevolg was een vrijwel gekortwiekte struik. De nieuwe takken die komen gaan zijn flexibel en zo makkelijker langs de waslijn te leiden dan de oude, ietwat verhoutte takken. De dikke, rechte gesnoeide takken heb ik bewaard om binnenkort mijn ’tuinhekje’ mee aan te vullen. Daarvoor laat ik de takken liever eerst nog even op een hoop liggen om te voorkomen dat er ergens eentje gaat wortelschieten 😉

DSCN0947

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.