Slaplantjes

slaMet oud zaad sla willen kweken, dat gaat wel eens wat moeizaam. Heel vervelend als je hebt gepland dat je in het voorjaar sla uit eigen tuin wilt eten. Maar zo precies komt het bij mij gelukkig niet. Bovendien had ik er al wel rekening mee gehouden dat de slazaadjes misschien niet zo goed meer wilden ontkiemen, toen ik enkele weken geleden in een tuincentrum liep heb ik wat kleine slaplantjes aangeschaft. Uit zaad opkweken is natuurlijk goedkoper maar veel kosten de kleine plantjes niet en het geeft een leuke voorsprong op je eigen gekweekte sla. De slaplantjes zijn de eersten die gebruik mogen maken van mijn kas en ik ben heel benieuwd hoe dat gaat. De aarde is namelijk erg dicht en hoewel ik er wel veel compost doorheen gewerkt heb zal het nog wel even duren voordat het prettig en los aanvoelt. Nog een voordeel dus dat de plantjes al van enig formaat zijn: ze kunnen wat meer hebben. En dan nog het water geven. Terwijl het buiten hoost bedenk ik me dat de sla misschien wel water nodig heeft, in de kas regent het tenslotte niet… Gelukkig is het er ook nog niet zo warm en heb ik ze zaterdag nog een flinke slok gegeven. De aarde is, op het bovenste laagje na, ook nog behoorlijk vochtig en zo houden ze het nog wel even uit. Heb ik tenminste nog even de tijd om ‘planten in de kas water geven’ in mijn ritme op te nemen 😉 sla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.