Bloeiende groente

DSCN2402 De poll van momenteel heeft weer een kennisvraag: wat is de bloeiende groente die hier op de foto staat? Het komt bij mij regelmatig voor dat er een groente staat te bloeien. Doorgaans valt het dan niet meer te eten maar ik laat het vaak wel staan. Ten eerste omdat ik het leuk vind dat er bloemen in mijn tuin te vinden, en of dat nu een rozenstruik is of rode biet, dat maakt mij niet zoveel uit. Er is nog een reden waarom ik dit doe: zaad winnen. Bij de ene groente is dat gemakkelijker dan bij de andere en het ene zaad is ook beter te bewaren dan het andere.

Zo gebruikte ik vorig jaar zelf gewonnen zaad van pompoen. Zorgvuldig hield ik de donkere zaden (groene pompoenen) van de lichte zaden (oranje pompoenen). Tijdens het planten van de plantjes wist ik soms niet meer welke nu de groene en welke de oranje pompoen waren, maar daar kwam ik vanzelf wel achter. Dacht ik. Er bleken namelijk totaal andere pompoenen uit voort te komen dan ik had verwacht. Geen kleine groene en ook geen kleine oranje, maar een joekel van een vaal oranje pompoen. De smaak was prima, maar dit jaar ben ik toch maar voor zaad van de kweker gegaan. Weet ik tenminste zeker dat ik krijg wat ik zaai.

This poll is no longer accepting votes

Wat staat er in bloei op de foto?
×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.