Nog wat jong grut

sla winterbloemkoolNiet alleen in de tuin heb ik pas gezaaid, ook thuis ben ik weer bezig geweest. Hier zijn het al aardige kiemplantjes geworden. Een bakje sla (rechts) en een bakje met winterbloemkool (links). Het zijn wat veel slaplanten, vooral als ze tegelijk geoogst zouden moeten worden, maar de kans is groot dat er wat opgegeten worden door de slakken en het is prettig om na zo’n lange wachttijd niet slechts één slakropje over te houden. Zo had ik al eerder sla gezaaid in de bloembak op het balkon maar daar waren de slakken te gretig geweest. Helaas. Soms moet je als tuinder ook een beetje bewakersbloed in je hebben. Voor je het weet worden je plantjes aangevallen en ben je te laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.