Wat te doen met…

… een heleboel druiven? Ik ben maar even gaan googlen. Want hoewel ik druiven heerlijk vind zijn het er écht veel teveel om ‘even’ op te eten in mijn eentje. Bovendien is alles vrijwel tegelijk klaar en is het maar beperkt houdbaar.

Ik besloot er jam van te maken en heb gister negen bakjes druiven geplukt. Terwijl ik de druivenprut na het koken door een vergiet haalde, heb ik me bedacht. Ik maak er óók wat druivensap van. Op zolder vond ik nog wat flesjes en er moet maar wat in potjes. Het sap ziet er helder en rozerood uit. Met een klein beetje suiker smaakt het verrukkelijk!

Momenteel staat het sap nog op me te wachten. Terwijl ik mijn blog wilde bijwerken (het komt er steeds maar niet van) bleek het internet eruit te liggen. Gelukkig is de bibliotheek vlakbij. In de laatste paar minuten van de openingstijd typ ik nog razendsnel een stukje. Alstublieft. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.