Thuis

Een warm, bloeiend welkom thuis.
Een warm, bloeiend welkom thuis.

Het eerste wat ik doe als ik thuiskom na een paar dagen te zijn weggeweest is het bekijken van al mijn planten. Aan sommige valt niet zoveel verandering op te merken maar bij anderen heeft zich een grote verandering voltrokken. Zo zijn de tulpen op het balkon in volle bloei uitgebarsten en zingen me zo een hartelijk welkom toe. Binnen heeft de gerbera weer nieuwe bloemen, zijn de tomatenplanten alweer groter geworden en komen de bloemkool en sierkalebas op. Ook een aantal zonnebloemen komen boven.
Voor tuinplezier hoef ik dus niet naar de volkstuin. Maar ik ben wel even gaan kijken, gewoon om te zien of er nog wat veranderd is. En ja hoor, ook de aardappels komen boven, de sla groeit alsof het kool is evenals de spinazie. De knopjes van de appel- en perenboom zijn ietsje groter geworden en de rabarber blijft nog steeds uitdijen. En voor de verandering ziet de grond er niet droog uit, maar heerlijk fris na de flinke regenbui van vanmorgen.

Oeral thús mar thús it best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.