zaadjes en kiemplantjes

zaaienHet eerste zaad van het jaar is gezaaid! De bloemkool en (een beetje) sla kan beginnen te ontkiemen. Binnen uiteraard, buiten is het nog te koud en te riskant ivm nog kans op vorst. Maar gelukkig heb ik genoeg ruimte om twee doosjes vol met wcrolletjes en potgrond in een vensterbank te zetten en de zaadjes de tijd en warmte te geven om te ontkiemen. Het voordeel van het zaaien in een wcrolletje gevuld met potgrond is dat ik de plantjes niet hoeft te verplanten als ze de volle grond in kunnen. Ik kan ze met wcrolletje en al in de grond zetten, de rol vergaat vanzelf. En gelukkig ben ik een spaarzaam type waardoor ik een ruime voorraad aan wcrollen tot mijn beschikking had.

DSCN7959_rsDe veldsla die ik had gezaaid met de bedoeling om in de winter óók sla te kunnen eten is nog erg klein. Dat wordt  duidelijk lentesla. Maar goed, volgend jaar weer een nieuwe kans en dan heb ik het zaad ook eerder en kan ik dus eerder beginnen. Het is wel erg leuk om die kleine plantjes in huis te hebben en ze steeds wat groter te zien worden. Wat dat betreft begint het dan alweer een beetje te kriebelen….DSCN7960_rs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.