Alleen maar potgrond

Er is iets opmerkelijks aan mijn bloemkool en sla in wcrolletjes. Er is welgeteld één bloemkoolzaadje ontkiemd en dit plantje begint inmiddels al aan zijn volwassen blaadjes terwijl in de rest van de rolletjes alleen maar kale potgrond te zien is. Zaadjes ontkiemen natuurlijk niet allemaal precies tegelijk. Er kan gerust een tijd tussen zitten en zelfs een week had ik nog niet raar gevonden. Maar inmiddels zijn er al 17 dagen verstreken en nog steeds maar één plantje…

Hmmm. Nu zit ik te dubben of ik nogmaals moet gaan zaaien of toch nog even geduld moet hebben. Het zou natuurlijk kunnen dat ik wat te royaal water heb gegeven waardoor de zaadjes dieper in de grond gespoeld zijn. In dat geval weet ik niet of ze nog wel opkomen. Er is in ieder geval één bloemkool vroeg klaar voor de oogst. Tenminste, als alles verder goed gaat natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.