Mini-kas

Laatst heb ik een mini-kas aangeschaft. Een mens moet zichzelf soms eens verwennen nietwaar? En met al die wc-rolletjes, melkpakken en eierdoosjes in de vensterbank wilde ik wel eens wat anders. Dus zodoende heb ik nu ook een mooi kasje staan. Met daarin de bewaarde trays van de petunia’s en vlijtige liesjes om in te zaaien. Het past net naast elkaar.Het gevoel dat de zaadjes sneller ontkiemen in zo’n kas was zo sterk dat ik ’s middags maar even ging kijken. O, nee, zó snel gaat het niet. Nog maar even een of twee weken geduld.

Ik hoop dat de pompoenpitten nog kiemkrachtig zijn, ik heb ze in het najaar wel met wat warmte gedroogd. Ach, ik zie het vanzelf en anders kan ik altijd nog ergens een plantje halen. Daarnaast heb ik nog wat sla gezaaid, andijvie, zinnia’s en zomerasters. Nu hoef ik alleen nog zonnehoed te zaaien en in de tuin de rode biet en dan loop ik weer netjes op schema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.