Puzzel

DSCN1104_rsPuzzelen met een pompoenplant, dat is nog behoorlijk ingewikkeld! Zoals ik al eens heb verteld was de pompoenplant, bij gebrek aan ruimte, via de braamstruik en de frambozenstruiken naar een hogere verdieping geklommen. Ik voorzag al dat dit mis zou gaan, als er eenmaal een grote pompoen aan zou hangen zou de boel wel eens kunnen gaan instorten, maar had nog geen actie ondernomen. Inmiddels wel. Ik zou de frambozenstruik snoeien nu nog te zien is welke takken vrucht gedragen hebben (en gesnoeid kunnen worden) en welke de nieuwe takken zijn die volgend jaar vrucht gaan dragen. Al snel was ik meer bezig met de pompoenplant dan met de frambozenstruiken. Ik hoopte de plant, door wat kurkentrekkertakjes los te knippen, eenvoudig te kunnen verleggen maar dat bleek nog een hele klus. Want het waren niet enkel de zich vasthechtende takjes die ik moest losknippen maar ik moest ook regelmatig een frambozentak afknippen omdat de plant er anders niet meer tussendoor kon. Nou goed, ik was toch van plan om de frambozenstruiken te snoeien, nietwaar? Snoei geeft groei wordt er altijd gezegd, dus ik verwacht volgend jaar een nóg grotere oogst.

DSCN1103_rsUiteindelijk kon ik, nadat ik een belangrijke tak raakte met mijn snoeischaar en deze bijna doormidden knipte, de pompoenplant weer naar zijn oorspronkelijke plaats dirigeren. Het blijft even spannend of de plant er niet teveel onder te lijden heeft gehad, in het ergste geval sterven de twee pompoenen die er al aan groeiden (ergens zwevend tussen de frambozen) vroegtijdig af. Het zij zo. Al doende leert men en volgend jaar geef ik de pompoenplant meer ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.