Aardappelkistje

Voor al die trouwe lezers van mijn blog kruip ik ’s avonds graag nog even achter mijn laptop om verslag te doen van mijn héérlijk middag tuinieren. Een hele lange middag waarin ik niet alleen getuinierd heb maar ook ontspannen heb zitten kijken naar al het gekrioel in mijn tuin, de mooi opgroeiende planten, mijn oogst en heb zitten babbelen met de vele andere actieve tuinders.

Het was duidelijk een dag met mooi weer waar op gewacht werd. Ik hoorde dat het in het noorden gister al schitterend weer was, maar hier is gister zo’n 15 mm regen gevallen. Gelukkig was het vandaag mijn vrije dag en kon ik er optimaal van genieten.

Ik heb mijn aardappels gerooid. Toen ik de pootaardappeltjes kreeg, werd erbij vermeld dat het krieltjes waren, mooie kleine aardappeltjes. Nou, misschien had ik ze dan vroegtijdig moeten oogsten of zo, maar tegen de tijd dat de plant aangaf dat het oogsttijd was, waren de aardappels al heel wat groter dan krieltjes. Hoewel er nog wel 5 krieltjes tussen zitten geloof ik. Maar ook aardappels die ik in één maaltijd nog niet op kan.

Van een andere tuinder kreeg ik een lekkere dikke zomerprei. Met veel moeite was er weer net één courgette aan mijn plant gegroeid (in tegenstelling tot vorig jaar is de courgetteplant dit jaar niet zo productief) en ik kon nog wat tomaten oogsten.

DDSCN1119_rse tomatenplanten hebben flink te lijden onder het natte weer. Ik heb al op verschillende tuinen zieke of anders zielige tomatenplanten zien staan en ook die van mij vertonen tekenen van ziekte. Ik houd ze goed in de gaten en haal de rottende tomaten en zieke bladeren er meteen af. Tot nu komen er ook nog goede tomaten vanaf en laat ik de planten nog maar staan.

Natuurlijk waren er ook nog frambozen om te snoepen en heb ik nog wat bieten geoogst. Meer voor het blad (als sla) dan voor de bieten. Ik weet niet wie er bieten eet, maar een aantal bieten zijn half opgegeten. Lusten konijnen die ook? Andere jaren heb ik daar niets van gemerkt.

Aan het eind van de middag (beter gezegd, het begin van de avond) fietste ik trots met mijn gevulde aardappelkistje naar huis. Hier wil iedereen toch wel mee rondfietsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.