Zaaien

DSCN1452Half februari, tijd om de eerste zaadjes te zaaien. Vorig jaar begon ik rond deze tijd met de bloemkool maar door een mij onbekende reden werkte het gebruik van wc-rolletjes bij mij averechts en groeiden er meer paddenstoelen dan bloemkoolplantjes. Dit jaar neem ik geen risico met het gebruik van wc-rolletjes (de paddenstoelen kweek ik wel op mijn boomstam, dan weet ik tenminste zeker dat ik ze ook kan eten) en gebruik ik een mooie ruime kweekbak. Ik zaai naast de bloemkool, die ik het liefst zo vroeg mogelijk ga oogsten ivm rupsen, slakken etc, ook alvast de groene pompoen, wat tomaat en de courgette. De rest kan nog wel even wachten.

IDSCN1451k kan mijn bestelde zaden inmiddels ophalen bij de volkstuinvereniging en daar zitten ook een paar koolsoorten bij. Wil ik niet mijn hele vensterbank 3 maanden vol hebben staan met kweekplantjes (wat eigenlijk best waarschijnlijk is) dan kan ik beter niet te hard van stapel lopen en moet ik vooral de langzame groeiers zaaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.