Zaailingen

DSCN1501-1De vensterbank vult zich zo langzamerhand met steeds meer zaaibakjes. Ik heb twee mooie kweekbakken waar ik een doorzichtige kap op kan doen, als kas. Deze zijn inmiddels beide in gebruik, het werd tijd om wat creativiteit in te zetten.

Afgelopen jaar kreeg ik deze ‘snoepjes-pot’ en het leek me leuk om daar wat dingen in te sier te zetten. (snoepjes moet je niet in een glazen pot doen… 😉 )

Het idee om het als kasje te gebruiken was echter nog veel leuker. En zo heb ik weer een nieuwe soort kas. In het bovenste schaaltje zijn de eerste zaden (vlijtige liesjes) al ontkiemd (in 6 dagen in plaats van de verwachtte 18), de andere twee krijgen wat minder licht en waarschijnlijk ook wat minder warmte en duren nog wat langer. Lang kunnen ze niet op elkaar staan, de plantjes willen graag wat frisse lucht maar gaan ook de lucht in en dan is het ‘plafond’ snel bereikt. Tot die tijd heb ik nog even wat meer ruimte in de vensterbank.

DSCN1503-1Wat de groente betreft: ik had nog een zakje met oud zaad voor krulsla. Aangezien het zaad van sla gemiddeld wat sneller verouderd verwachtte ik dat een groot deel niet meer zou opkomen. Royaal zaaien maar.

Nu blijkt het zaad nog behoorlijk goed. Dat wordt straks ook royaal eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.