Plant(je)

DSCN1502-1De als eerste gevulde zaaibak staat inmiddels al vol plantjes. Ik kan de tomaat inmiddels duidelijk onderscheiden van de bloemkool. Eén plantje was een verrassing. Er kwam een klein plantje met twee kleine kiemblaadjes op op het plekje van de courgette. Aangezien de courgette meteen groot inzet moest het een andere soort zijn. Maar wat?

Ik vermoedde dat er een zaadje uit mijn hand was geglipt vóór het zaaien. Inmiddels is het me duidelijk geworden dat dit een bloemkoolplantje gaat worden.

Ik had al een beetje getwijfeld of ik de courgette en pompoen al moest zaaien omdat deze redelijk snel groeien. Maar vorig jaar kwam de pompoen bij mij niet op en was ik met de courgette nogal laat. Dat wilde ik dit jaar voorkomen. Met als gevolg dat ik tot mei met steeds groter wordende planten zit. De plantjes groeien razendsnel, ik had gerust nog een maand kunnen wachten. Maar wat extra groen in huis kan nooit kwaad 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.