Oogsten

DSCN1974Weer of geen weer, er moest vandaag weer geoogst worden. En aangezien ik deze week van de drie keer dat ik in een tuin bezig was, ook drie keer een regenbui over me heen kreeg, begon ik er bij de vierde keer bijna aan gewend te raken. Al moet ik zeggen: nat blijft nat. En een hoosbui is mij toch wat teveel. Gelukkig pas ik precies in mijn tuinkast en kan ik dan de ergste regen even afwachten.

De bramen heb ik vandaag maar laten hangen, teveel werk om ‘nog even snel’ te doen. Verder kon ik weer een prachtige oogst binnenhalen aan tomaten en komkommers, twee courgettes, wat gele frambozen en mijn eerste maïskolf!

Wat bevruchting van de maïskolf betreft kan ik nog wat leren. Of laat ik het zo zeggen: de tips las ik pas ná het planten. Dat je ze het beste in een cirkel kunt planten omdat dat de bestuiving ten goede komt. Laat ik ze precies op een rijtje hebben gezet. Maar goed, al is de kolf niet helemaal vol met dikke gele maïskorrels, er zit genoeg aan om het een maïskolf te noemen. En daar ga ik zo meteen lekker van genieten terwijl ik vanaf binnen naar de regen buiten ga zitten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.