Voor het eerst…

Deze week had ik zowaar nog wat dingen die ik voor het eerst in mijn eigen tuin deed. Ten eerste appels oogsten! Die kleine appelboom heeft het boven verwachting gedaan en er zitten prachtige mooie, dikke appels in. Omdat ik niet precies wist hoe ze eruit moesten zien als ze rijp waren heb ik er eerst slechts 2 geplukt. Deze zijn inmiddels alweer op en smaakten prima. Het is een groene soort, wat minder sappig dan Elstar maar sappig genoeg. Waarschijnlijk was de tweede die ik proefde ook al wat rijper dan de eerste, die smaakte lekkerder. De rest kan dus nog wel even blijven hangen of mag thuis nog wat verder rijpen.

Verder DSCN0156heb ik ook mijn eerste boontjes gedopt! Jaja, je wordt er heel zelfstandig van 😉 Straks kan ik niet alleen in mijn groente en fruit voorzien maar heb ik ook nog mijn eigen vleesvervangers. Samen met de Shitaki kom ik al een heel eind.

De meeste bonenplanten kon ik dinsdag rooien; boven de grond afknippen en de planten klein knippen en op de aarde laten liggen. Ik kwam thuis met een emmertje nieuwe lading droogbonen. Het zal nog wel even duren voor ik die kan doppen, ze moeten eerst goed drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.