Soep in potten

Momenteel ben ik druk bezig met het verwerken van de oogst uit mijn tuin. Allerlei soorten fruit, tomaten, komkommers, sla en meer dan genoeg courgettes. De doperwten en kapucijners komen na een moeizame start ook op gang en zo kan ik dagelijks uit eigen tuin eten. De overweldigende oogst krijg ik natuurlijk niet P_20160722_143112in één keer op, bovendien is enige variatie ook wel gewenst en daarom ben ik druk bezig met potjes vullen. Laatst maakte ik al voor de eerste keer een soort pastasaus van mijn verse tomaten. De eerste les heb ik daarvan alweer geleerd: de staafmixer maakt níet alle tomatenvelletjes klein… Maar oefening baart kunst.

Inmiddels heb ik ook een serie potten met courgettesoep gevuld. Ook dit heb ik nog nooit eerder gedaan. Ja, ik heb wel vaker courgettesoep gemaakt maar het bewaren in potten is nieuw. Als het lukt en ze zo geruime tijd goed blijven is het wel heel erg handig aangezien de vriezer met al die oogst al snel weer vol zit. Nieuwe potten sparen is overigens geen overbodige luxe 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.