Oogsten

Terwijl de andere tuinders de aardbeiveldjes al hebben ontdaan van stro en netten, pluk ik er nog de vruchten van. De bosaardbeitjes mogen dan kleiner zijn dan de andere soorten, maar ze zijn wel erg zoet en dragen lange tijd door. En ik heb nog een plant van een doordragend ras waar ik vandaag een paar dikke aardbeien vanaf kon halen. Zo rekt mijn aardbeiseizoen zich nog enkele maanden. Heerlijk.

Naast het plukken van de aardbeien kan ik inmiddels ook flink wat vruchten halen van de japanse wijnbes. Deze week begonnen de eerste vruchten rood te worden en het is meteen flink raak. O, dat zijn zulke lekkere vruchtjes! En extra speciaal omdat je ze niet in de winkel kunt kopen. Ik denk dat ze te kwetsbaar zijn daarvoor.

En dan heb ik nog de frambozenstruiken. De struik met de gele frambozen is ook al aardig aangeslagen en geeft al flink vrucht. En dat voor het eerste jaar! Ook de andere twee, met rode vruchten, verblijden mij keer op keer met hele dikke frambozen. Niet alles haalt mijn huis, ’t is ook zo lekker.

Verder heb ik nog de rode bieten waar ik vandaag weer drie dikke kon oogsten en ook weer twee courgettes. Bijzonder hoor, zo’n periode waarin je vooral aan het oogsten bent. En voorlopig gaat dat nog wel even door want de uien zien er ook al uit alsof ze getrokken willen worden en ook de aardappels mogen gerooid worden. Maar nog even wachten tot het weer wat koeler is, dan is het werken ook een stuk aangenamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.