Buurten

Er is weer genoeg te vertellen over de tuin en mijn plantjes na een week met zulk mooi weer. Afgelopen woensdag ben ik wezen buurten bij het andere volkstuinencomplex. Iemand die ik ken heeft daar een tuin en die kwam ik even bekijken. Wauw… wat een verschil zeg! Hoe is het mogelijk dat ik toch nog een blog kan schrijven over mijn plantjes die nog amper opgekomen zijn? Maar goed, de warmte van een kas, daar kan ik niet tegenop. Dus zijn mijn bloemkoolplantjes nog maar een paar centimeter in plaats van dat de bloemkool al zo groot is als een vuist. Met het verschil dat ik  slechts 1 of 2 keer per week naar mijn tuin ga in plaats van elke dag omdat de plantjes anders verdampen. Ach, alles heeft zo zijn voor- en nadelen al ben ik lekker wel een beetje jaloers 😉

Deze ‘collega’ was zo gul om mij te laten delen in zijn voordeel en zo heb ik nu 4 rode koolplantjes staan en bevat mijn kruidenmand op ’t balkon ook dille. Daarnaast kan ik binnenkort krielaardappeltjes poten (ach ja, een páár aardappels is toch wel leuk).

Erna ben ik nog even naar mijn tuin geweest, het was al laat dus ik kon niet zoveel meer doen maar inmiddels is er toch weer wat gezaaid. De spinazie heb ik nog maar eens gezaaid want van de eerste keer was er niks opgekomen. Tussen de uitjes heb ik prei en wortel gezaaid.

Daarnaast nog wat leuke verrassingen want de perenboom bloeit (erg mooi!) en nog even en dan kan ik mijn eerste rabarber van dit jaar oogsten!

gezaaidrabarberperenboomphloxphlox2blauwedruifjeshommelrodekool

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.