Losgelaten

Er is een hele reeks planten losgelaten in de vrije grond. Nou ja, nog wel beschermd door een net, maar de wortels komen geen belemmering meer tegen in de vorm van de bodem van de pot. Ze kunnen volop groeien maar moeten daarbij ook stand houden tegenover slakken, mollen, droogte of harde regen. Het zal mij benieuwen hoe het gaat. De rode kool die al enige tijd in de volkstuin staat doet het erg goed. De slaplantjes die ik had uitgeplant zijn allemaal opgegeten door de slakken. Tsja, slakkenkorrels helpen wel, maar na al die regen hadden de slakken daar niets meer van de vrezen. Gelukkig had ik nog niet alle plantjes uitgeplant en de grote kluit was niet aangevreten. Dus heb ik gister weer een hele serie uitgeplant en de rest mee naar huis genomen om veilig in de kas te laten opgroeien.

Van ‘de wijnboer’ kreeg ik twee planten spitskool. Leuk om ook eens uit te proberen. Wat dat betreft heb ik dit jaar heel wat verschillende groentes.

En… jaja, de spinazie is éindelijk opgekomen! Dit was het zaad dat niet aangevreten was en met al die regen had het zeker genoeg water. Gelukkig maar want ik wil er weer zaad van winnen om ook volgend jaar spinazie te kunnen eten.

Naast alle groente die groeit bloeien er op dit moment een heleboel bloemen. Om er ook van te kunnen genieten als ik thuis ben heb ik er wat afgesneden en zo staan er nu thuis twee vazen met daarin phacelia, een lekker ruikende rode roos, vingerhoedskruid en bieslook. Ik ben nog op zoek naar een plant waar ik wat blad van kan gebruiken om er een mooi boeket van te maken, daar zal ik morgen eens goed voor rondkijken in mijn tuin.

Aangezien de kas op het balkon weer zo goed als leeg was kon ik vanmiddag de plantjes van binnen overzetten in grotere potjes en buiten in de kas een plek geven. En zo schuift alles een beetje door en komt er weer wat ruimte in de vensterbank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.