Tomatenplant

DSCN1214_rsDe herfst is overduidelijk begonnen. Het was een donkere dag vandaag en gelukkig is er veel regen gevallen. Mijn tuin kon het heel goed gebruiken, die hoosbuien van augustus is het allang weer vergeten.

Nu het kouder is geworden, rijpen de tomaten niet meer zo hard. Op mijn balkon staat nog een cherrytomatenplant waar nog een paar tomaatjes al weken proberen oranje te worden maar wat nog niet erg wil vlotten. Ik zou er een plastic zak overheen kunnen doen zodat de warmte wat langer blijft hangen maar het is er nog niet van gekomen.

Ik heb ook nog een stek van deze tomatenplant die er dus qua groei een heel eind achteraan hobbelt. En dat is geen probleem want ik wilde graag weer een experiment doen en daarvoor was dit juist de bedoeling. Ik hoorde van een andere tuinder (wiens blog ik regelmatig lees) dat zij de grote dieven van een tomatenplant als stek opkweekt en op den duur binnen zet. Zo heeft ze laat in het jaar nog een keer een tomatenoogst. Dat wilde ik ook wel eens proberen en zo staat er dus een mooie tomatenplant in de vensterbank. Ik ben benieuwd of het gaat werken. Met de verwarming die bij mij altijd zo laag staat is het misschien niet warm genoeg, maar als de zon regelmatig schijnt zal het misschien wel lukken. En anders probeer ik het volgend jaar gewoon nog een keer maar zet ik ‘m iets eerder binnen.

Ik kon vandaag weer prachtige oogst binnenhalen: courgettes, frambozen, nog wat aardbeien, bleekselderij, tomaten en spinazie. O, en de drie groene pompoenen niet te vergeten. De bieten heb ik nog maar even laten zitten, voorlopig kan ik nog wel weer even vooruit. En wie weet groeien ze nu wat harder nu de vlinderstruik niet meer al het licht wegneemt en de grond weer vochtig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.